Vad du bör tänka på innan du köper en begagnad bil på Blocket

Går du och funderar på att köpa en begagnad bil? Kanon! Att köpa en begagnad bil är betydligt mer prisvärt jämfört med att gå till bilhandlaren och handla en helt ny bil.

Går du och funderar på att köpa en begagnad bil? Kanon! Att köpa en begagnad bil är betydligt mer prisvärt jämfört med att gå till bilhandlaren och handla en helt ny bil. Sanningen är den att redan efter första året så tappar en ny bil drygt 20 procent i värde. Med andra köper du en bil för 400 000 kronor, är den ett år senare endast värd 320 000 kronor. Du har alltså gått minste om 80 000 kronor, bara genom att äga en ny bil i ett år. En sämre affär är svår att göra.

Många fördelar med begagnat
Tyvärr är det dock många som drar sig för att köpa en begagnad bil, av många anledningar. Fördelarna är dock nästan alltid fler än nackdelarna när det gäller köp av en begagnad bil. Vi har i denna artikel ta upp de viktigaste punkterna som du bör ha med i bakhuvudet när du ska köpa begagnat.

Först och främst, bestäm dig för vilket bilmärke och vilken modell du är ute efter. Det blir mycket enklare att sortera om du vet vad du vill ha. Har du ingen aning om vad för bil du vill lägga beslag på är vår rekommendation att läsa på lite om marknadens populäraste märken och modeller, för att skaffa dig en bättre uppfattning om vilken bil som skulle passa dig och dina behov bäst.

Är det prutbart?
När du är på det klara med vilken bil du vill spendera pengar på är det dags att börja leta. Det finns gott om begagnade bilar på Blocket, så även på Tradera. Det är möjligt att sortera efter pris, modell, årsmodell, motorstyrka och mycket mer. Kom ihåg att det priserna på Blocket ofta är prutbara, även om säljaren är noga med att poängtera i annonsen att ”priset är färdigförhandlat”.

Efter att du har tittat ut några favoriter på Blocket är det dags att åka ut och ta en kik. Bestäm tid med säljaren se till att få provköra bilen. Det är nästan alltid när du får provköra bilen som eventuella defekter upptäcks. Har du någon bekant som kan alltid om bilar och motorer, se till att få med denne när du åker runt och tittar på begagnade bilar. En erfaren och kunnig person har mycket lättare att identifiera eventuella fel eller liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *